GA16SU

Realized project of a two-story house in the South Ural. 1000 sq.m.

The customer is a young professional athlete, active and purposeful, appreciating functionality and style. He asked us to transform his unfinished house: improve the faceless concrete box and the surrounding area, decorate the interior, change the layout.

The frame of the house consisted of two rectangular volumes (a large two-story volume and an elongated one-story) with an inclined roof. In a small area, such forms looked quite heavy and inexpressive. The territory itself was completely empty: no shrubs and greenery, the surrounding buildings consisted solely of the same type of half-timbered houses and classical entrance groups. The customer wanted something more contemporary, stylistically adjusted.

Minimalism and clarity of lines created a constructively expressive architectural form. In a small area in the context of the surrounding landscape, the building assumed the desired scale and became complete.

The terrace in the courtyard of the house serves as an open solarium and a playground for relaxing in the summer. Strict and functional improvement of the site favorably emphasized by architectural lighting. Barbecue area with a small covered kitchen and dining area located in a separate volume, copying the architecture of the house.

Surrounded by typical suburban architecture, the silhouette of the house has become the clearest and most memorable.

How we transformed the house on the project:

We replaced the inclined roof of the main volume with a flat one. And we made the roof of a small volume (a block of a spa-zone with a pool of 15 sq.m) accessible. The result was an open terrace of 128 square meters with access from the master bedroom and bathroom.

Solid fence balconies replaced by glass. This added plasticity and expressiveness to the architecture of the house. Panoramic windows opened the natural light access to the inner space. Especially impressive was the two-level dining room-kitchen with full glazing.

It was decided to finish the facades with clinker tiles in a dark shade, which visually added depth to the flat facades of the house.

The house is strikingly distinguished from the surrounding buildings, but at the same time combined with the natural landscape.